DR.FATİH BAL ÖZEL EĞİTİM

MESLEKİ EĞİTİM LİSESİ

İlköğretimini tamamlamış, genel ve meslek eğitime ortaöğretim programlarına devam edemeyecek durumda olan, 24 yaşından gün almamış, hafif düzeyde zihinsel engelli olan, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak, iş ve mesleğe yönelik bilgi ve beceriler kazandırmak amacıyla açılan lise statüsünde milli eğitime bağlı özel bir  okuldur.

Okulumuzda dersler sabah saat 9.20’de başlar, öğleden sonra 14.30’da biter. Okulumuzda öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilir. Öğrencilerin okulumuza ulaşımı okul servisleriyle  sağlanır. Öğrencilerin zorunlu belirli bir kıyafeti yoktur, okula uygun rahat bir kıyafetle gelmeleri yeterlidir.

Okulumuzda 4 Uygulama Bölümü Vardır.

YİYECEK-İÇECEKHİZMETLERİ BÖLÜMÜ

Yiyecek ve içecek hizmetleri alanı; konaklama işletmeleri (otel, motel, tatil köyleri vs), restoran kafeterya, pastane, toplu beslenme kurumları ve yeme içme hizmetinin verildiği diğer işletmelerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip, müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır.

BÜRO YÖNETİMİ BÖLÜMÜ

Büronun en verimli şekilde çalışmasını sağlamak üzere, - Ofis yönetimi işlemlerini yürütür,- Gelen giden evrak ile dosyalama işlemlerini yürütür,- Telefon görüşmelerinin yapılması, gelen yazı ve resimlerin yöneticiye ulaştırılması, randevuların ayarlanması, misafirlerin karşılanması işlerini yapar,- Yönetici için gerekli dokümanları hazırlar,- Toplantı organizasyonu yapar,- Seyahat organizasyonu yapar,- Büroya ait araç-gereçlerin bakımı, onarımını yaptırır ve en verimli şekilde kullanılmasını sağlar.

OTO VE EV TEMİZLİĞİ BÖLÜMÜ

Öğrencilerin gerek özel kuruluşlarda gerekse devlet kuruluşlarında çalışabileceği oto yıkama ve ev temizliği bölümünde hayata yönelik beceriler kazanır.

AHŞAP TEKNİK BÖLÜMÜ

Ağaç  işleri alanında ahşab el sanatları branşı olarak atölyemiz faaliyet göstermektedir.

Öğrencilerimizin beceri ve seviyelerine uygun olarak dekopaj,ahşap yakma işlemleri masif ağaç,düz oyma ve kesme çalışmaları yapılmaktadır.

Aşiyan (Kuş Yuvası),anahtar dolabı,posta kutuları,gazetelik sehbası,peçetelik,kalemlik,şeker kutuları vb.işleri boya,cila ve kumlama teknikleri ile yapılır.

ZORUNLU DERSLER

TÜRKÇE

MATEMATİK

SOSYAL HAYAT