OKULUMUZ

Avrupa Yakasında ilk kurulan ve en büyük özel eğitim okuludur.

Orta derecede mental zeka bozukluğu olan çocukların M.E.B ilköğretim, eğitilebilir çocuklar programı uygulamaktadır.

Bireyselleştirilmiş eğitim programları ve uygulamalı davranış analizi yöntemiyle çağdaş eğitim ortamı, uzman personeller eşliğinde, 10'ar kişilik sınıfları (İki öğretmen, 40 metre kare sınıflar. Her sınıf bilgisayar destekli) teknolojik sınıflar (Bilgisayar odası, laboratuar, dil laboratuarı, iş atölyesi, resim müzik odası, sanat terapi odası) gibi odaların yanı sıra, kantin alışveriş odası, spor salonu, spor salonu, fizik tedavisi odası, türbinli standart ölçülerde halı saha bulunmaktadır.

Binamız 2000 metre kare olup, özel okul projesiyle yapılmıştır. Geçmişte, Mavi Halil Koleji olarak hizmet vermiş binadır. 2006 yılından bu yana hizmet vermektedir. Bina kontenjanı 500 kişiliktir.

Eğitim Uygulama Okulu: Ağır düzeydeki, zihinsel problemli çocukların, eğitimini kapsamaktadır. İlköğretim bölümünün alt basamağını oluşturmakta olup M.E.B.'nin öğretilebilir çocuklar programı uygulanmaktadır. Sınıflar 8 kişilik olup çift öğretmen bulunmaktadır.

Özel Eğitim Okulunun Diğer Birimleri:

Okulumuzun Bünyesinde , Rehabilitasyon ve konuşma merkezi birimi bulunmaktadır.Bu çocuklar Bireysel ve Grup Eğitimi ile her gelişim alanına ait Milli Eğitim Bakanlığının talim terbiye kurulunca onaylanmış (Otistik çocuklar, zihinsel engelli çocuklar,eğitilebilir ve öğretilebilir bedensel engelliler,işitme engelliler) programları uygulanmaktadır.

Bu Birimler Şunlardır:

1.Bireysel Grup Geliştirme (Eğitilebilir, öğretilebilir zihin engelli çocuklar.)
2.Bireysel Grup Geliştirme (Otistik Çocuklar.)
3.Bireysel Grup Geliştirme (İşitme Engelliler.)
4.Bireysel ve Grup Geliştirme (Bedensel Engelliler.)

5. DİL VE KONUŞMA DESTEK EĞİTİM PROGRAMI

6. ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ DESTEK EĞİTİM PROGRAMI

-Bu birimdeki çocuklar uygun görüldüğünde, okul ortamında kaynaştırma eğitimi alarak haftada 5 gün yarım veya tam gün eğitim verilmektedir.

Psikolog Fatih BAL

Müdür