Bireysel Eğitim

- İlköğretim okuluna devam eden ancak, destekleyici eğitime ihtiyaç duyan çocuklar,
- Grup eğitiminden yararlanabilecek gelişimsel özellikleri göstermeyen çocuklar,
- Grup eğitimi öncesi oryantasyon çalışmalarına ihtiyaç duyan çocuklar,
- Kurumda grup eğitimine dahil olmuş, ancak bireysel eğitime gereksinim duyan çocuklar,
- Gelişim alanları itibariyle bireysel eğitime gereksinim duyan tüm çocuklar, Kabul edilmektedir.

AYRICA Merkezimizin amacı engelli çocuklarımızın kaynaştırma eğitiminden faydalanmalarını sağlamaktır. Çocuklarımızın normal okulda kaynaştırma eğitiminden en üst düzeyde ve uzun süreli yararlanması hedeflenmektedir. Bu çerçevede bireysel eğitim önem kazanmaktadır. Bireysel eğitim programlarımız çocuklarımızın kaynaştırma programını yürütebilmeleri için ihtiyaç duydukları becerileri kazandırmaktadır.

Bireysel eğitim çalışmalarını yürüten uzmanlarımız aile ile yakın işbirliği kurarak oluşturdukları hedeflerin gerçekleşmesi için çalışmaktadır.